Workshop “Vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde”

Vergroot je zelfvertrouwen en eigen-waarde zodat je jouw passie naar de buitenwereld kunt gaan profileren.

Tijdens deze intensieve workshop (ook mogelijk in een 1-op-1 coaching sessie van 2 keer 2 uren) leer je onder andere:
– Hoe je zelfvertrouwen bepaal wordt.
– Hoe jij jouw zelfvertrouwen laat toenemen.
– Hoe je faalangst kunt overwinnen.
– Hoe mensen met veel zelfvertrouwen denken.
– Hoe je krijgt wat je wilt realiseren.
– Kijken en inzichten in je blokkades en transformeren.

Doel van deze workshop
Nieuw uit Amerika: De training “Vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde” zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen en eigenwaarde toeneemt, zodat je jouw passie naar de buitenwereld kunt gaan.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde: een beetje, veel, zeer veel of helemaal geen? En hoe zit dat met zelfkennis?? Eigenliefde, zelfvertrouwen en zelfkennis zijn de 3 belangrijkste factoren. Ieder mens is in staat gelukkig te zijn als hij/zij maar over voldoende eigenwaarde beschikt. Alleen mensen met voldoende eigenwaarde (waarvan zelfvertrouwen een deel is) kunnen werkelijk gelukkig zijn. Alleen zij stralen uit dat ze plezier hebben in het leven. Deze mensen worden niet overweldigd door gevoelens van angst of overbezorgdheid. Omdat ze deze gevoelens aanvaarden en beheersen.

De manier waarop wij op onze omgeving reageren wordt bepaald door het vertrouwen dat wij in onszelf hebben. Dat betekent dat iemand die blaakt van zelfvertrouwen geen lijdend voorwerp van pesterijen zal kunnen worden. Een man die zich door zijn vrouw laat domineren binnen de relatie heeft zeer waarschijnlijk een negatief beeld en een minder-waardigheidsgevoel ten opzichte van zijn vrouw. De ouder die overbezorgd met zijn kinderen omgaat heeft blijkbaar weinig vertrouwen in de manier waarop de kinderen voor zichzelf opkomen en evenmin vertrouwen in zijn eigen opvoedingsmethode. Het is mogelijk om deze manke vergelijkingen op alle gebieden van zelfvertrouwen te maken.

Een nadeel van het denken in ‘ideaalbeelden’ is dat je teveel energie in deze beelden stopt, terwijl je deze energie juist nodig zou hebben voor het realiseren van veranderingen in de werkelijkheid. Bijvoorbeeld: je denkt veel ‘was ik maar een beroemde schrijver!’ en je denkt aan de waardering en de prijzen die je zou kunnen verdienen. In plaats van alleen maar het denken, zou je daadwerkelijk stappen kunnen ondernemen om je doel te verwerkelijken.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen